dinsdag 6 december 2011

Verantwoorde traktatie

Een paar weken geleden werd Eva-Lotta 5 jaar. Nou zit ze op een Montessorischool en dus moest er een gezonde traktatie komen. Helemaal mee eens, hoor, dus ik surfte het hele internet af op zoek naar iets gezonds. En daar begon de discussie in mijn hoofd. Kaas? Te vet. Soepstengels? Te zout. Mandarijntje? Te kinderachtig. Worst? Te vet/te zout/onrein. Een klein stukje speelgoed? Waarschijnlijk kinderarbeid. Enfin, uiteindelijk heb ik op verzoek van Eva-Lotta toch maar iets met kaas gedaan, én een kerstomaatje én een klein speelgoedje, nl. een Zwartepietengelukspoppetje. En om er nog een Montessoridraai aan te geven heb ik alles op een wereldbol geprikt. Heel verantwoord.
Je hebt nodig:
een piepschuim bal van 20 cm doorsnee
een piepschuim ring om de bal op te zetten
parasolprikkertjes
gelukspoppetjes
blokjes kaas
cherrytomaatjes
Ik heb eerst de bal blauw geverfd en op de ring geplakt. Van een topo-oefenwebsite heb ik de werelddelen op de gok vergroot en geprint. Prikkers vullen, over de wereld verdelen en klaar.
Niet eens zoveel werk dus.

1 opmerking: